Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Поради

Величезна користь: всі "плюси" грибів

Медики відзначають, що гриби з-за наявності в них великої кількості білка за своїми показниками можуть випереджати навіть м'ясні продукти. Так, наприклад, у сухих грибах білка в 2 рази більше, ніж у яйцях, і 3 рази – ніж у курячому м'ясі. А якщо врахувати, що у них дуже мало жиру, то це робить гриби незамінним продуктом харчування для бажаючих схуднути.

Крім того, у грибах немає цукрів, якими так багаті фрукти і овочі, а вітаміни в них зберігаються краще. Це ще один величезний плюс. І так, в одній порції грибів фосфору стільки ж, скільки і в такій же порції риби.

Гриби роблять благотворний вплив на імунітет, що було доведено експериментальним шляхом і в цьому ще один плюс грибної дієти.

В грибах дуже багато амінокислот (18 штук) і бета-глюканів. Ці речовини не тільки допомагають в роботі імунної системи, але й перешкоджають розвитку онкологічних захворювань, покращують роботу головного мозку. Це було виявлено в ході останніх досліджень.

Не менш важливі гриби в харчуванні людей із серцево-судинними захворюваннями. Лецитин з грибів не дає в «поганого» холестерину накопичуватися в судинах і утворювати в них бляшки. Це властивість грибів також корисно для людей, які страждають від підвищеного артеріального тиску.

Деякі види грибів допомагають у лікуванні туберкульозу, проблем з шлунково-кишковим трактом, впоратися з тяжкими алергічними захворюваннями. Наприклад, такими властивостями володіють білі гриби боровики, лисички стабілізують роботу такого важливого органу, як печінка, а груздів роблять лікарські препарати, що допомагають впоратися з нирковою недостатністю і емфіземою легень.

Гриби також є відмінним протинабрякову засобом, так як в них дуже багато калію. Якщо ти страждаєш від цієї проблеми, то включи у свій раціон грибні страви.

У грибах також багато особливого виду білка – хітину (особливо багато його в ніжках грибів), який є свого роду губка, вбирає шлаки і токсини з кишечника. Однак хітин може стати причиною тяжкості в шлунку, тому лікарі радять ніжки грибів кришити як можна дрібніше, і перед приготуванням грибів проварювати їх.

Чому гриби не можна давати дітям?

Незважаючи на велику кількість корисні властивості, гриби все ж не рекомендується давати дітям, віком до 12 років. Справа в тому, що в їх організмі до цього віку не виробляються спеціальні ферменти – речовини, які сприяють засвоєнню такого продукту.


Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ведучий/Тамада

magic_woman_pink
Місце здається.
150 грн./міс.

Ми на Facebook