Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Поради breadcrumbs Продукти, які втрачають в холодильнику корисні властивості

Поради

Продукти, які втрачають в холодильнику корисні властивості

1. Мед
Щоб мед довго зберігав лікувальні властивості, його зовсім не обов'язково зберігати в холодильнику. При низьких температурах цей продукт кристалізується, а при високих може зіпсуватися. Оптимальна температура для зберігання меду - 20-24 °С.

2. Цибуля
У холодильнику цибуля стає твердим і втрачає свої корисні властивості. Найкраще зберігати цей продукт в темному, сухому і прохолодному місці.

3. Часник
Як і цибуля, ми зазвичай зберігаємо часник в холодильнику, помилково вважаючи, що таким чином продовжуємо термін його зберігання і зберігаємо корисні властивості. А насправді, низькі температури негативно впливають на часник, знижують його смакові якості. У холодильнику часник набирає вологу і може покритися пліснявою. Єдине виключення – очищений часник. Його можна зберігати в холодильнику при умові, що він буде використаний найближчим часом.

4. Картопля
Температура в холодильнику прискорює перетворення крохмалю в цукор, змінюючи смак картоплі. Оптимальний варіант зберігання цього овоча – сухе прохолодне місце. Важливо забезпечити циркуляцію повітря, тому не зберігайте картоплю в поліетиленовому пакеті.

5. Помідори
У холодильнику помідори втрачають вітаміни і смакові якості. Під впливом низьких температур змінюється текстура овоча, оскільки холод припиняє дозрівання помідора.

6. Авокадо
Стиглі фрукти можна і потрібно зберігати в холодильнику – так ви збережете смакові якості і корисні властивості авокадо. Але зазвичай на прилавки магазинів постачають нестиглі фрукти, а доходити до зрілості авокадо має при кімнатній температурі.

7. Базилік
За звичкою ми зберігаємо всю зелень у холодильнику. І це абсолютно виправдано, якщо мова йде про петрушці або кропі. Але базилік не виносить низьких температур. У холодильнику він швидко темніє, в'яне і втрачає корисні властивості. Крім того, його аромат може просочити інші продукти, що не завжди бажано. Зберігайте базилік при кімнатній температурі в склянці з водою.

Читайте також: ЦІ ПРОДУКТИ НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ ЗБЕРІГАТИ В ПЛАСТИКОВОМУ ПОСУДІ

8. Шоколад
Зберігання шоколаду в холодильнику протягом тривалого часу призводить до того, що він покривається білим нальотом і втрачає свої смакові якості. Звичайно, шоколад треба оберігати від сонячних променів і високих температур, щоб він не розплавився. Оптимальний варіант – темне прохолодне місце.

9. Хліб
Дуже часто хліб ховають в холодильник, щоб він не черствів. На практиці ж все навпаки: в холодильнику хліб втрачає свіжість. З метою продовження життя хлібобулочного виробу, можна помісити його в морозильну камеру. Але ідеальний варіант – хлібник. Щоб хліб довго зберігав свою свіжість, його потрібно нарізати безпосередньо перед їжею.

10. Оливкова олія
Оливкова олія не псується і не втрачає своїх корисних властивостей протягом двох років, якщо зберігати його при кімнатній температурі. У холодильнику масло твердіє і змінює структуру. Щоб зберегти максимум корисних властивостей, оливкову олію треба зберігати в пляшці з темного скла в прохолодному місці.

Читайте також: ЯКІ ПРОДУКТИ не МОЖНА ЗАМОРОЖУВАТИ



Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

 

Наш вибір

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ми на Facebook