Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Поради

Напої, які сприяють профілактиці хвороб печінки

Кава і трав'яний чай сприяють профілактиці хронічних захворювань печінки. Вживання чаю та/або кави стало повсякденною звичкою жителів багатьох країн.

У Нідерландах було проведено дослідження, яке показало, що регулярне вживання кави і трав'яного чаю сприяє профілактиці хронічних захворювань печінки, зокрема перешкоджає розвитку фіброзу, втрати еластичності і рубцюванню в результаті хронічного запалення.

В останні десятиліття підвищується схильність населення до шкідливих звичок: малорухомому способі життя та нездорового харчування (західній дієті), стверджує провідний автор дослідження Луїза Альферинк (Louise Alferink), співробітник Медичного центру Університету Еразмус (Erasmus University Medical Centre), Нідерланди. Західна дієта багата підсолодженими обробленими продуктами з низьким вмістом поживних речовин. Такий раціон є причиною появи надлишкової маси тіла і розвитку неалкогольною жировою хвороби печінки - в даному органі накопичується надлишок жирів, пояснюють фахівці.

Щоб дослідити потенційний захисний ефект вживання кави і чаю, вчені проаналізували інформацію про 2,4 тис. осіб у віці старше 45 років без захворювань печінки. Були вивчені медичні дані, включаючи результати сканування органів черевної порожнини та печінки. Серед учасників дослідження провели опитування щодо їх переваг у харчуванні, у тому числі вживання чаю і кави. Учасники уточнювали, який вид чаю вони п'ють: чорний, зелений або трав'яний.

Дослідження показало, що у любителів кави значно знижується ризик втрати еластичності печінки. У них було виявлено менше рубців на печінці, ніж у решти учасників дослідження, незалежно від способу життя і умов навколишнього середовища.
Вчені прийшли до висновку, що часте вживання кави і трав'яного чаю може мати певну користь для печінки: запобігати рубцювання і втрату еластичності органу у осіб без явних ознак захворювань печінки. Результати дослідження були опубліковані в журналі «Journal of Hepatology».

Точний механізм впливу активних компонентів кави на печінку невідомий. Він може бути пов'язаний з антиоксидантним ефектом, відзначили вчені. Нове дослідження не дозволяє укласти, що вживання кави і трав'яного чаю безпосередньо призводить до поліпшення стану печінки, а лише показує зв'язок між вживанням цих напоїв та станом здоров'я органу. Для детального вивчення явища необхідно провести додаткові дослідження.

Powered by Web Agency

Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

 

Наш вибір

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.
 

Наш партнер

          

Ведучий/Тамада

magic_woman_pink
Місце здається.
150 грн./міс.