Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Поради breadcrumbs Найбагатші джерела рослинного білка

Поради

Найбагатші джерела рослинного білка

Білки поділяються на дві групи: повноцінні, містять вісім незамінних амінокислот і неповноцінні, не забезпечують повного складу амінокислот. Повноцінні білки тваринного походження, а неповноцінні – рослинного.
Коли ми говоримо про продукти, що містять білок, то перше, що приходить на розум – м'ясо. І в його складі дійсно хороший відсоток протеїну, і певна частка жиру. Рослинні джерела білка мають перевагу над тваринами – калорії. А це важливий фактор, якщо ви намагаєтеся схуднути або підтримати вагу. Проте, складаючи план харчування, слід пам'ятати, що в ньому повинні бути комбінації різних джерел балка, щоб організм отримував всі незамінні амінокислоти в правильних кількостях.

Джерела рослинних білків

Кіноа (рисова лобода)

Рослина родом з Південної Америки. В 100 г продукту приблизно 16 г білка, а в деяких сортах до 20 р. Кіноа – джерело повноцінного білка, що містить всі необхідні для людини амінокислоти, що робить його унікальним серед інших продуктів рослинного походження. Кіноа має низький глікемічний індекс, що використовується в дієтах для контролю і зниження ваги.

Соя

Один з найбагатших джерел рослинного білка. 100 г продукту близько 37 г білка.

Сочевиця

Кожен вид сочевиці відмінний постачальник протеїну, вітамінів групи В, калію, магнію, фосфору, кальцію і клітковини. У середньому 100 г сочевиці забезпечать вас 25 г білка.

Горіхи

Жменя горіхів можуть внести важливий вклад у харчування нашого організму, адже всі вони містять здорові жири. 100 г мигдалю забезпечать вас приблизно 20 г рослинного білка, арахіс – 27 г, кешью – 17 м, фундук – 12 м, бразильський горіх – 16 р.

Квасоля

Квасоля – відмінний джерело рослинних білків і постачальник клітковини, вітамінів, мінералів і лізину – незамінної амінокислоти, необхідної для росту і відновлення тканин. У 100 г приблизно 22 г білка.

Насіння кунжуту

Одне з найстаріших рослин, окультурених людиною. Харчова цінність кунжуту висока. В 100 г – 18 г білка. Це неоціненний постачальник ненасичених жирних кислот, амінокислот і мінеральних речовин (кальцій, фосфор, калій, магній).

Безумовно, неможливо харчуватися одними насінням кунжуту, але для різноманітності і доповнення меню – відмінний варіант.


Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

 

Наш вибір

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ми на Facebook