Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Сімейне життя

Зображення Що ні в якому разі не можна забороняти дитині?
Однак існують певні речі, які ні в якому разі не можна забороняти дитині, оскільки це дуже погано може відбитися на його здоров'ї та психічному стані. Подібних...
Зображення Річна вагітність: як пережити спеку майбутній мамі
У багатьох випадках, вагітність влітку – це посилюються нудота, набряки рук і ніг, відчуття того, що шкіра ось-ось спалахне і т. д. Поради акушерів-гінекологів і...

Поради нареченій

Зображення Шкідливо чи каву з молоком?
Кава з молоком – це самий певний напій в кафе і ресторанах. Два київських дієтолога розповіли редакції ХОЧУ, яку користь приносить даний напій і в чому полягає...
Зображення Сири з цвіллю: Для когось вони можуть бути небезпечними?
Однак часто люди запитують, чи безпечно вживати сири з цвіллю, адже вона вважається небезпечною. Варто відзначити, що цвіль буває різною. І та, що з'являється на...

Сучасні тенденції моди

Зображення Літній настрій: стильні образи з кроп-топами
Всі модниці знають, що топи — це одна з найбільш трендових речей літа 2017, тож пропонуємо для тебе кілька стильних нарядів, які ти можеш взяти на замітку.Найкраще...
Зображення ТОП-3 речі, які варто перестати носити (ФОТО)
Дівчата, які люблять виглядати модно і стежать за всіма тенденціями, знають, що це дуже непроста справа. Адже мода змінюється кожен день і іноді дуже складно...

Розсадження гостей breadcrumbs Покрокова інструкція розсадження гостей на весіллі

Розсадження гостей

Покрокова інструкція розсадження гостей на весіллі

Вдала розсадження гостей на весіллі гарантує приємну атмосферу банкету на весь вечір. Станьте доброю чарівницею, легким помахом палички якої гості нареченого і нареченої познайомляться, старі друзі зустрінуться, ділові партнери поглиблять співпрацю, всі запрошені будуть радісними і задоволеними, а хтось, можливо, знайде свою другу половинку. Весільний портал  розробив для Вас покрокову інструкцію розсадження гостей на весіллі, з допомогою якої Ви розберетеся в хитросплетінні етикету, психології і просторової орієнтації.

Крок 1: Займіться розсадженням гостей раніше

Не відкладайте цю частину організації на переддень урочистості. Зрозуміло, Ви можете внести останні корективи в ніч перед святом, але у Вас знайдуться справи важливіші, ніж планування розсадження гостей «з нуля». В ідеалі, починайте продумувати розміщення разом із замовленням банкетного залу і розсилання запрошень.

Крок 2: Розпишіть по категоріях гостей

Коли Ви склали список гостей, Ви можете охарактеризувати кожного з різними параметрами: взаємовідносини (родич або друг, з боку нареченого або нареченої, колеги або друзі по школі і університету), вік, інтереси, подружжя або в пошуку другої половинки і т.д. Постарайтеся згадати всі деталі, які потенційно об'єднають гостей.

Крок 3: Розберіться з простором

Кількість запрошених і стиль весілля підкажуть Вам, скільки знадобитися місця, щоб розмістити всіх. Не варто економити на виборі банкетного приміщення: людям навряд чи сподобається тіснитися в невеликому залі, де ледь вистачає місця потанцювати. З іншого боку, величезні площі не додають затишку і не сприяють спілкування і знайомств. Проведення свята на природі - окремий весільний сценарій. Таким чином, у всьому слід керуватися здоровим глуздом і принципом «золотої середини».

Існує кілька типів розстановки бенкетних столів:

Варіант розсадження буквою I підійде для невеликих застіль, наприклад, коли весілля відзначається будинку або у вузькому колі близьких людей.

Якщо кількість запрошених від 20 до 25, Вам підійде розсадка літерою Т. При цьому, молодята і свідки сідають на чільне столу, а решта вздовж нього. Зазвичай найбільш почесні гості (батьки, літні люди, начальник тощо) займають місця, найближчі до молодих.

При 30-50 гостях можна поставити столи буквою П, що в даний час часто роблять в Росії. Так, на чолі сидять молодята, свідки, іноді батьки, а гості поділяються на дві частини - родичі нареченої або нареченого, молодь або дорослі. При будь-якому варіанті у цій розсадження є один недолік - гості відразу протиставляються один одному.

Якщо на весілля запрошено понад 60 гостей, доречно розмістити їх буквою Ш. В даному випадку розсадження схожа з попередньою, з тією тільки різницею, що додається ще один стіл, щоб вистачило місця усім.

Європейський варіант (англійський, італійський). Популярний на європейських весіллях варіант розташування гостей за окремими столиками. В англійській інтерпретації за одним столиком збираються 6-8 чоловік, в італійській - 4. У центрі встановлюється стіл молодят. Подібна розсадження хороша для підтримки бесіди, кращого знайомства людей, але існує ризик відділення в приватні групи деяких гостей.

І, нарешті, американський варіант, він же фуршетний. Якщо святкування відбувається на природі або передбачає пікнік, можна встановити кілька довгих столів з закусками. Гості самі навколо них і вибирають частування. Мінус в тому, що не всі гості схвалять таке рішення.

Крок 4: Тонкощі етикету банкетного

Банкетний етикет передбачає правила розсадки запрошених:

  • Наречена сидить праворуч від нареченого.
  • Поруч з молодятами можуть сидіти або батьки (поруч з нареченою - батько нареченого і мати нареченої, поруч з нареченим - батько нареченої і мати нареченого), або свідки (поруч з нареченою - свідок, поруч з нареченим - свідок).
  • Чоловіки сідають зліва від жінок.
  • Люди в подружній парі сидять не поруч, а один навпроти одного.
  • Почесні гості (високопосадовці, спеціальні гості, літні люди) займають місця, найближчі до нареченим.

Крок 5: Всім догодити, нікого не забути

Ось тут-то і знадобляться ті характеристики, які Ви відзначили, складаючи список гостей. Тепер Ви можете спланувати, як посадити людей за віком, інтересам, з роботи або навчального закладу, таким чином забезпечивши загальні теми для розмови. Ви зможете подбати про знайомства, розташовуючи «вільних» людей поруч один з одним, а не сімейними парами. Переконайтеся, що гості, які не ладнають, знаходяться на чималій відстані один від одного. Постарайтеся організувати окремий столик для дітей або, принаймні, посадіть запрошених з дітьми поруч, щоб навіть найменші гості не нудьгували.

Крок 6: Станьте факіром

Якщо Вам важко уявити розсадку, намалюйте її. Поекспериментуйте. Розкладіть перед собою запрошення і сформуйте з них розсадку. Спробуйте розділити друзів, щоб уникнути коаліцій або, навпаки, зберіть знайомих поруч. У будь-якому випадку, це Ваш шанс задати настрій свята.

Крок 7: Добийтеся згоди

Коли розсадження готова, оформіть її на окремому аркуші паперу і розішліть гостям (разом з запрошеннями, наприклад). Уточніть, чи погоджуються вони з таким станом речей чи хотіли б внести корективи. Будьте добрим і привітним господарем свята.

Крок 8: Підготуйте банкетні картки

Ніяково змушувати гостей вивчити напам'ять розсадку, особливо якщо запрошених багато. Ви можете скласти великий план на вході в бенкетний зал, як нагадування про розсадкою. Ви можете попросити тамаду або офіціантів супроводжувати гостей до їхніх місць. Але Ви також можете встановити спеціальні банкетні картки з іменами гостей, щоб все точно знали, де їм сидіти. Це рішення як просте, так і естетичне. В одній із статей весільний портал докладніше розповідає про весільних банкетних картках.

Крок 9: Насолоджуйтесь весільним бенкетом

Ви і Ваш обранець проявили себе як справжні дипломати, уважні господарі і тонкі психологи. Завдяки Вам всі гості задоволені і знайшли цікавих співрозмовників. Ви можете по праву насолоджуватися чарівністю атмосферу веселого і приємного свята, яке Ви створили самі.


Пов'язані інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

Банкетный зал

menu

Місце здається
150 грн./міс.

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ми на Facebook