Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Сімейне життя

Зображення 5 кращих продуктів для збільшення кількості грудного молока
Годуючі мами досить часто стикаються з проблемою відсутності достатньої кількості молока. Існує безліч різноманітних народних способів поліпшення лактації,...
Зображення 9 речей, яким дитину навчать домашні тварини
Наприклад, вигулювати, возити до ветеринара і т. д. Але ви навіть не здогадуєтеся, яким важливим речам може навчити улюбленець вашого малюка!Коли в будинку...

Поради нареченій

Зображення Як правильно харчуватися: хитрощі деяких продуктів
«Як правильно харчуватися?» - це питання цікавить і чоловіків, і жінок, які дбають про себе. Як споживати білки? Якщо ви вживаєте в їжу білкові продукти, то...
Зображення Секрети красивої фігури - харчування та фітнес
Довгоочікуваний результат спочатку з'являється, але не затримується. Вага повертається, а іноді й друзів із собою призводить у вигляді додаткових зайвих...

Сучасні тенденції моди

Зображення Головний колір 2017 року (ФОТО)
Ним став яскраво-зелений з відтінками жовтого.Фахівці інституту вибирають кольори року з 1999-го.Названий ними відтінок на 2017-й широко представлений у весняній...
Зображення 20 непотрібних речей, які можуть стати корисними
Використані банки, старі прищіпки, пожовклі сторінки газет – на перший погляд, мотлох, від якого варто позбутися. Але придивившись уважніше, в цьому всьому можна...

Розсадження гостей breadcrumbs Покрокова інструкція розсадження гостей на весіллі

Розсадження гостей

Покрокова інструкція розсадження гостей на весіллі

( 0 Голосів )

Вдала розсадження гостей на весіллі гарантує приємну атмосферу банкету на весь вечір. Станьте доброю чарівницею, легким помахом палички якої гості нареченого і нареченої познайомляться, старі друзі зустрінуться, ділові партнери поглиблять співпрацю, всі запрошені будуть радісними і задоволеними, а хтось, можливо, знайде свою другу половинку. Весільний портал  розробив для Вас покрокову інструкцію розсадження гостей на весіллі, з допомогою якої Ви розберетеся в хитросплетінні етикету, психології і просторової орієнтації.

Крок 1: Займіться розсадженням гостей раніше

Не відкладайте цю частину організації на переддень урочистості. Зрозуміло, Ви можете внести останні корективи в ніч перед святом, але у Вас знайдуться справи важливіші, ніж планування розсадження гостей «з нуля». В ідеалі, починайте продумувати розміщення разом із замовленням банкетного залу і розсилання запрошень.

Крок 2: Розпишіть по категоріях гостей

Коли Ви склали список гостей, Ви можете охарактеризувати кожного з різними параметрами: взаємовідносини (родич або друг, з боку нареченого або нареченої, колеги або друзі по школі і університету), вік, інтереси, подружжя або в пошуку другої половинки і т.д. Постарайтеся згадати всі деталі, які потенційно об'єднають гостей.

Крок 3: Розберіться з простором

Кількість запрошених і стиль весілля підкажуть Вам, скільки знадобитися місця, щоб розмістити всіх. Не варто економити на виборі банкетного приміщення: людям навряд чи сподобається тіснитися в невеликому залі, де ледь вистачає місця потанцювати. З іншого боку, величезні площі не додають затишку і не сприяють спілкування і знайомств. Проведення свята на природі - окремий весільний сценарій. Таким чином, у всьому слід керуватися здоровим глуздом і принципом «золотої середини».

Існує кілька типів розстановки бенкетних столів:

Варіант розсадження буквою I підійде для невеликих застіль, наприклад, коли весілля відзначається будинку або у вузькому колі близьких людей.

Якщо кількість запрошених від 20 до 25, Вам підійде розсадка літерою Т. При цьому, молодята і свідки сідають на чільне столу, а решта вздовж нього. Зазвичай найбільш почесні гості (батьки, літні люди, начальник тощо) займають місця, найближчі до молодих.

При 30-50 гостях можна поставити столи буквою П, що в даний час часто роблять в Росії. Так, на чолі сидять молодята, свідки, іноді батьки, а гості поділяються на дві частини - родичі нареченої або нареченого, молодь або дорослі. При будь-якому варіанті у цій розсадження є один недолік - гості відразу протиставляються один одному.

Якщо на весілля запрошено понад 60 гостей, доречно розмістити їх буквою Ш. В даному випадку розсадження схожа з попередньою, з тією тільки різницею, що додається ще один стіл, щоб вистачило місця усім.

Європейський варіант (англійський, італійський). Популярний на європейських весіллях варіант розташування гостей за окремими столиками. В англійській інтерпретації за одним столиком збираються 6-8 чоловік, в італійській - 4. У центрі встановлюється стіл молодят. Подібна розсадження хороша для підтримки бесіди, кращого знайомства людей, але існує ризик відділення в приватні групи деяких гостей.

І, нарешті, американський варіант, він же фуршетний. Якщо святкування відбувається на природі або передбачає пікнік, можна встановити кілька довгих столів з закусками. Гості самі навколо них і вибирають частування. Мінус в тому, що не всі гості схвалять таке рішення.

Крок 4: Тонкощі етикету банкетного

Банкетний етикет передбачає правила розсадки запрошених:

  • Наречена сидить праворуч від нареченого.
  • Поруч з молодятами можуть сидіти або батьки (поруч з нареченою - батько нареченого і мати нареченої, поруч з нареченим - батько нареченої і мати нареченого), або свідки (поруч з нареченою - свідок, поруч з нареченим - свідок).
  • Чоловіки сідають зліва від жінок.
  • Люди в подружній парі сидять не поруч, а один навпроти одного.
  • Почесні гості (високопосадовці, спеціальні гості, літні люди) займають місця, найближчі до нареченим.

Крок 5: Всім догодити, нікого не забути

Ось тут-то і знадобляться ті характеристики, які Ви відзначили, складаючи список гостей. Тепер Ви можете спланувати, як посадити людей за віком, інтересам, з роботи або навчального закладу, таким чином забезпечивши загальні теми для розмови. Ви зможете подбати про знайомства, розташовуючи «вільних» людей поруч один з одним, а не сімейними парами. Переконайтеся, що гості, які не ладнають, знаходяться на чималій відстані один від одного. Постарайтеся організувати окремий столик для дітей або, принаймні, посадіть запрошених з дітьми поруч, щоб навіть найменші гості не нудьгували.

Крок 6: Станьте факіром

Якщо Вам важко уявити розсадку, намалюйте її. Поекспериментуйте. Розкладіть перед собою запрошення і сформуйте з них розсадку. Спробуйте розділити друзів, щоб уникнути коаліцій або, навпаки, зберіть знайомих поруч. У будь-якому випадку, це Ваш шанс задати настрій свята.

Крок 7: Добийтеся згоди

Коли розсадження готова, оформіть її на окремому аркуші паперу і розішліть гостям (разом з запрошеннями, наприклад). Уточніть, чи погоджуються вони з таким станом речей чи хотіли б внести корективи. Будьте добрим і привітним господарем свята.

Крок 8: Підготуйте банкетні картки

Ніяково змушувати гостей вивчити напам'ять розсадку, особливо якщо запрошених багато. Ви можете скласти великий план на вході в бенкетний зал, як нагадування про розсадкою. Ви можете попросити тамаду або офіціантів супроводжувати гостей до їхніх місць. Але Ви також можете встановити спеціальні банкетні картки з іменами гостей, щоб все точно знали, де їм сидіти. Це рішення як просте, так і естетичне. В одній із статей весільний портал докладніше розповідає про весільних банкетних картках.

Крок 9: Насолоджуйтесь весільним бенкетом

Ви і Ваш обранець проявили себе як справжні дипломати, уважні господарі і тонкі психологи. Завдяки Вам всі гості задоволені і знайшли цікавих співрозмовників. Ви можете по праву насолоджуватися чарівністю атмосферу веселого і приємного свята, яке Ви створили самі.


Пов'язані інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

Банкетный зал

menu

Місце здається
150 грн./міс.

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ми на Facebook