Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Корисно

Бездоганне сервірування весільного столу

Весільний банкет - невід'ємна і найтриваліша частина весільного торжества. Столи рясніють вишуканими стравами і закусками, а вони вимагають відповідної сервірування весільного столу. Існують загальні рекомендації, які треба враховувати і дотримуватися при сервіровці.

  • Навіть якщо не вистачає часу, не варто прикрашати і сервірувати столи заздалегідь.
  • Не захаращуйте столи прикрасами, вони будуть заважати гостям.
  • Гостям повинно бути досить вільно, тісно розставлені стільці будуть заважати їм вийти, не потурбувавши поруч сидять.
  • Страви виставляються на середню частину столів, залишаючи вільне місце для приладів. Столи повинні бути достатньо широкими.
  • При сервіровці весільного столу, скатертина, серветки, прилади, посуд, кришталь повинні поєднуватися за кольором, стилю і доповнювати один одного.
  • Розстилаючи скатертину, необхідно звернути увагу на те, що складка повинна розташовуватися строго посередині столу. Під скатертину прийнято підкладати мольтон - м'яку тканину, розміри якої точно повторюють розміри столу. Це робиться для того, що б прилади можна було опустити на стіл безшумно і гарячі страви не зіпсували поверхню стільниці.
  • Квіткові композиції, якими буде прикрашений стіл не повинні бути занадто високими, що б не заважати гостям бачити один одного і молодят. Сервірування весільного столу може передбачати маленькі вазочки, які розставляються біля кожного приладу або бутоньєрку, приколотую до серветці. Для самостійного прикраси скатертини можна взяти атласні стрічки і перехрещуючи пришити їх на скатертину. У місцях перетину стрічок приколоти живі квіти. Прикрашений таким чином стіл не повинен бути рясно заставлений посудом.
  • Уникайте сильно пахучих квітів, їх аромат здатний перебити запахи самих страв.
  • Не варто розставляти відразу занадто багато страв при сервіровці весільного столу, він виявиться перевантаженим. Існує черговість подачі страв, яка допоможе уникнути хаосу на столі.
  • Тарілки ставляться на відстані 2-3 см від краю столу, і - 70-80 см від центру одного приладу до центру іншого.
  • Подаються страви повинні бути прикрашені та оформлені належним чином.
  • Сільнички, тарілки з хлібом і фруктами розташовують таким чином, щоб кожен з гостей міг легко взяти їх.
  • По всій вільної середній частині столу розставляють самі страви: соуси, салати, закуски. До них подають окремо загальні прилади: лопатки, ложки, щипчики.
  • При сервіровці весільного столу холодні закуски розташовують таким чином, що б однакові страви повторювалися в кожній частині столу і гості мали можливість дотягнутися до них.
  • Пляшки з напоями розставляють в різних частинах столу. Напої подають у красивих графинах, глечиках, шампанське у відерці з льодом. Спиртне має бути розставлено так, що б будь-який гість міг взяти поруч стоїть напій.
  • Перед подачею на стіл, відкорковують пляшки і очищають від пробки горлечко. Лише шампанське подають закупореним. Наливки, настоянки власного приготування подаються в графинах і глечиках.
  • Віртуозно складені серветки - обов'язковий елемент сервірування весільного столу.
  • Лікери, чай і кава подаються після їжі і на стіл не виставляються. Часто подається окремий солодкий стіл.
  • Прилади, розкладаються відповідно меню і у кожного гостя повинен бути повний комплект приладів.

Що ж включає в себе набір приладів на одну персону?

  • Дрібну тарілку, на якій і розташовують красиво складену серветку.
  • Глибоку тарілку не ставлять відразу, а приносять потім.
  • Столовий ніж кладуть праворуч від тарілки. Лезо повинно бути повернене в бік тарілки.
  • Рибний ніж кладуть наступним за столовим, віддаляючись від тарілки, за правилами сервірування весільного столу.
  • Столову ложку кладуть праворуч від закусочного ножа.
  • Закусочну виделку.
  • Столову вилку розташовують з лівого боку від тарілки.
  • Рибну вилку - зліва від столової вилки.
  • Десертний ніж, вилка і ложечка зазвичай розташовується між тарілкою і кришталем, причому так, щоб їх зручно було взяти: ніж, ложку - правою рукою, вилку - у лівій. Десертні прилади не прийнято класти навхрест.
  • Тарілочка для масла стоїть ліворуч від кришталю. На неї кладуть ніж для масла.
  • Стакан для води.
  • Чарка для червоного вина - праворуч від склянки для води.
  • Чарка для білого вина - праворуч від чарки для вина червоного.
  • Келих для шампанського - між тарілкою для масла і склянкою води.
  • Всі прилади повинні бути з одного сервізу!

    Такі основні правила сервірування весільного столу.


Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ведучий/Тамада

magic_woman_pink
Місце здається.
150 грн./міс.

Ми на Facebook