Свадебный портал - свадьба без хлопот.

Сімейне життя

Зображення Байдужість батька травмує дитину на все життя
Вчені з Університету штату Коннектикут (США) повідомили, що найсильнішим негативним досвідом дитини, що чинить серйозний вплив на розвиток його особистості, є...
Зображення 5 вчинків, якими ми ображаємо і принижуємо своїх дітей
Один психолог висловив геніальну у своїй простоті думка: «За будь-якої наявної у вас можливості намагайтеся брати дитину за руку. Ви не помітите, як швидко...

Поради нареченій

Зображення Що не роблять розумні жінки після 45 років?
Жінка не старіє, і це факт — скільки пісень та різноманітних фільмів, віршів, висловів існує про вічну і нев'янучої жіночої молодості. Але для цього потрібно трохи...
Зображення Детокс для схуднення: які продукти вибрати
Детокс – це очищення організму за допомогою певних продуктів харчування. Детокс додає тілу легкості і прибирає пару-трійку зайвих кілограмів.Для детокс варто...

Сучасні тенденції моди

Зображення 5 базових речей, які вам потрібні прямо зараз (ФОТО)
Нехай вони і виглядають дуже просто, зате з ними легко можна створити кілька цікавих ансамблів.Кожна стильна дівчина знає, що гармонійний гардероб будується на...
Зображення Пальто на сезон осінь-зима 2017/2018: модний гід
В осінньо-зимовий сезон ніщо так не прикрашає жінку, як модне і стильне пальто. Любительки oversize пуховиків можуть надовго заховати куртку з пухом, адже цього сезону...

Сімейне життя breadcrumbs Продукти, які небезпечні для малюків до 3 років

Сімейне життя

Продукти, які небезпечні для малюків до 3 років

Але, виявляється, список продуктів, які не варто давати дітям до 3-х років, набагато ширше.
М'ясні і рибні бульйони. При варінні в них переходить занадто багато екстрактивних речовин, які подразнюють уразливий шлунково-кишковий тракт дитини. Так що самим маленьким краще всього готувати супи на овочевому бульйоні, а м'ясо подавати окремо.
Докторська ковбаса. Навряд чи знайдеться мама, яка вирішить запропонувати дитині сирокопчену ковбасу зі шпиком, а ось докторську ковбасу і молочні сосиски багато хто чомусь вважають більш безпечним варіантом.
І даремно – у них також дуже багато жирів, солі і харчових добавок, які не підуть на користь дитині.
Червона і чорна ікра. Ми чули, що цей делікатес багатий цінними жирами, а тому в свято обов'язково запропонуємо такий бутербродик малюкові. На щастя, більшість дітей не поділяє наших захоплень, і це правильно. З-за великої кількості солі і подразнюючої дії на травний тракт ікра абсолютно не підходить малюкам.
Морепродукти. Малюк з хорошим апетитом, можливо, не відмовиться від відварених креветок або кальмарів. Але ці продукти важко перетравлюються і, отже, виключаються з дитячого і дієтичного харчування.
Овочеві соління. Кабачкова ікра, оливки, маслини, баночний огірочок – деяких дітей так і тягне на солоненьке. Ось тільки давати дитині такі страви дієтологи категорично не радять з-за великої кількості спецій і солі, надлишок якої загрожує проблемами з нирками.
Гриби. Ні лісові гриби, ні «нешкідливі» парникові печериці не варто готувати дітям аж до школи. Цей продукт дуже важко засвоюється і може викликати у дитини розлад травлення.
Глазуровані сирки. У складі цього ласощі – надлишок цукру і жирів, ароматизатори, емульгатори, стабілізатори, а от власне сиру там набагато менше, ніж хотілося б, тому виступати заміною цього важливого продукту вони не можуть.
Морозиво. Прочитайте склад цього продукту, і сумніви, чи варто давати його дитині, розсіються відразу. Емульгатори, стабілізатори, ароматизатори, рослинні жири – і це ще не весь список компонентів, потенційно небезпечних для маленької дитини.
Здобні булочки. А також всіляке здобне печиво, вафлі, торти. Здоба створює велике навантаження на незміцнілу підшлункову залозу дитини. Крім того, якщо мова йде про випічці промислового виробництва, це справжнє джерело не тільки калорій, а й алергенів – з-за безлічі харчових добавок.
Шоколад. До 3-х років дітям не варто давати його, оскільки какао часто викликає алергію. А якщо в шоколадки або цукерки додані штучні смакові компоненти, ризик алергії стає ще вище.
Шлунково-кишковий тракт дитини до 3-х років здатний переварити далеко не всі продукти, які з'являються на столі у його батьків. Так що, якщо ви не хочете спровокувати алергію у малюка або розлад травлення, прислухатися до порад дитячих дієтологів все-таки варто.
 

Пов'язані інформаційні сюжети:
Новіші інформаційні сюжети:
Старші інформаційні сюжети:

Банкетный зал

menu

Місце здається
150 грн./міс.

Фотограф

photo
Місце здається
150 грн./міс.

Ми на Facebook